0 producten

Aanleverspecificaties

Op onze site heb je twee mogelijkheden tot het ontwerpen van je product. Je kunt online ontwerpen of een template downloaden en later je ontwerp uploaden. Ga je zelf aan de slag in je eigen vertrouwde omgeving, lees dan onderstaand onze aanleverspecificaties.
Na het aanleveren en bestellen van je product vindt er altijd een gratis globale bestandscontrole plaats. Hierbij wordt gekeken of het bestand gereed is voor productie.

Ik lever zelf mijn bestanden aan

Ik maak gebruik van de gratis online ontwerptool

 

Ik lever zelf mijn bestanden aan

Je wilt zelf ontwerpen en je kiest ervoor om onze template te downloaden. Na het downloaden tref je een Zip-bestand aan. Hierin bevinden zich een Adobe InDesign (idml)- en een PDF-bestand. Het PDF-bestand kun je bijv. openen in Adobe Illustrator. Bij beide bestanden zul je lagen aantreffen en een stansmestekening die op slot staat.
Bij het offline ontwerpen ben je zelf verantwoordelijk voor het juist opmaken en aanleveren van het bestand. Wij hebben de template alvast zoveel mogelijk voorbereid om fouten te voorkomen. Onderstaand de specificaties waar je rekening mee moet houden:

Afloop en snijtekens

De afloop wordt door ons duidelijk aangegeven in de aangeboden templates, deze is 3 mm rondom het te stansen object. De extra ruimte ligt buiten het eindformaat van het product en zorgt voor meer speling tijdens het afwerkproces. We adviseren om teksten en belangrijke logo's niet te dicht op de stanslijn te plaatsen. 
Het is niet noodzakelijk om extra afloop en snijtekens in te stellen in bijv. Adobe InDesign. Bij twijfel bekijk onze handleiding of neem contact met ons op.

Resolutie

Is er sprake van beeldgebruik? Let op dat alleen afbeeldingen met een resolutie van 300 dpi of hoger geschikt zijn om te drukken. Een lagere resolutie geeft een mindere kwaliteit. Neem vooraf contact met ons op als je twijfelt over de resolutie of met een lagere resolutie wilt drukken.

Kleuren

Onze drukpersen werken met CMYK-kleuren. Om het gewenste eindresultaat te leveren, moet ook jouw ontwerp in CMYK-kleuren worden opgebouwd. Gebruik je eigen steunkleuren, bijv. PMS? Zet deze dan om naar CMYK-kleuren.
Laat de door ons gedefineerde steunkleuren t.b.v. de stansvorm ALTIJD staan op steunkleuren. Ze worden dan niet meegedrukt. Meer informatie vind je in onze handleiding.
Wil je alsnog gebruik maken van PMS-kleuren neem dan contact met ons op. We kijken dan wat er mogelijk is.

Kleurprofiel

Sla het PDF-bestand op met het kleurprofiel ISO Coated v2 300% (ECI). Heb je dit profiel niet of krijg je het niet geïnstalleerd, dan kun je als alternatief het profiel FOGRA39 gebruiken. Dit profiel staat standaard geïnstalleerd op de meeste computers. Bij gebruik van RGB-kleuren zal onze software de kleuren automatisch omzetten naar CMYK-kleuren volgens het ISO Coated v2 300% (ECI) profiel. Meer informatie over het installeren van een kleurprofiel vind je hier. Download het ISO kleurprofiel van ECI hier.

Fonts

Niet iedereen heeft dezelfde fonts (lettertypes) tot zijn of haar beschikking. Om deze reden moeten alle gebruikte fonts worden ingesloten in het PDF-bestand. Je kunt dit controleren door het programma Enfocus Pitstop te gebruiken of het PDF-bestand te openen in Adobe Acrobat Pro of DC en dan te gaan naar 'Eigenschappen/Fonts'. Fonts moeten staan op 'ingesloten' of 'embedded subset'.

Inktbezetting

Drukwerk wordt opgebouwd met de inktkleuren cyaan, magenta, geel en zwart (CMYK). Wij raden je aan een kleurdekking te gebruiken van maximaal 300% voor grote (donkere) vlakken. Een hoger percentage kan ongewenste vlekvorming opleveren.

Bestandstype

Wij accepteren via onze website alleen (Certified) PDF bestanden. Wil je Certified aanleveren dan volstaat SheetCmyk_1v4. Zie ook onze handleiding voor de juiste PDF settings.

Dummy/sample

Je blijft zelf verantwoordelijk voor je ontwerp. Bij het ontwerpen van verpakkingen is het zeer aan te bevelen om het ontwerp uit te knippen en in elkaar te plakken. Wij hebben het dan over een dummy of sample. Zo zie je goed welke zijden tegen elkaar komen en of je eventuele teksten en/of afbeeldingen juist hebt geroteerd. Twijfel je over bijv. het gramsgewicht, neem dan contact met ons op. Wij hebben professionele apparatuur om te samplen.

 

 

Ik maak gebruik van de gratis online ontwerptool

Ons online ontwerpprogramma is zo ontworpen dat er automatisch rekening wordt gehouden met veel voorkomende fouten in het grafisch aanleverproces. Zodoende hoef je je geen zorgen te maken over ingewikkelde instellingen. Een drukbaar PDF-bestand wordt automatisch aan de bestelling toegevoegd. 

Print en plak

Je blijft zelf verantwoordelijk voor je ontwerp!
Download het gemaakte ontwerp als PDF-bestand (binnen de online ontwerptool) en print het uit. Bij 3D ontwerpen zoals doosjes is het zeer aan te bevelen om het ontwerp uit te knippen en in elkaar te plakken. Zo zie je goed welke zijden tegen elkaar komen en of je eventuele teksten en/of afbeeldingen juist hebt geroteerd.

Zie ook onze video van de gratis online ontwerptool.

© 2021 doosjesdeal.nl